Laura Addink

Laura Addink is sinds oktober 2019 junior consultant bij Hamstra & Partners, na de afronding van haar master Strategic Management aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Eerder liep zij stage bij DAF Trucks en ASSA ABLOY Entrance Systems.

‘Ik wil klanten iets nieuws brengen’

‘In het contact met klanten staat goed luisteren voor mij voorop, doorvragen om erachter te komen wat ze écht willen en soms kritisch durven zijn. Ik wil klanten wel iets nieuws brengen.

In de huidige krappe arbeidsmarkt is een goed beloningsbeleid nodig om mensen aan te trekken en vooral ook om ze te behouden. Beloning is belangrijk voor de motivatie van medewerkers, hun gebondenheid aan de organisatie en of zij gelukkig zijn in hun werk. Dan kijk je natuurlijk niet alleen naar geld, maar ook naar de werkomgeving. Hoe je dat beleid vormgeeft verschilt per bedrijf. Dat maatwerk maakt het vak zo leuk.

Een interessante trend vind ik dat steeds meer bedrijven afzien van het jaarlijkse beoordelingsgesprek. Dat heeft een wat negatieve lading, alsof medewerkers op het matje geroepen worden. Alternatief is om door het hele jaar heen momenten van feedback in te bouwen. Mensen vertrouwen geven, dat is zo belangrijk voor hun functioneren. Ik merk het zelf. Bij Hamstra & Partners heb ik meteen veel vertrouwen gekregen. Dan loop je harder.’

Het team