Hellen Candel

Consultant Hellen Candel versterkt sinds november 2018 het team van Hamstra & Partners. Hiervoor was ze werkzaam als HR-manager bij creditcarduitgever International Card Services en bij contentmarketingbedrijf MPG.today.

‘Ik ben nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag’

‘Bedrijven helpen met een advies waar ze ook op de langere termijn iets aan hebben, dat geeft mij voldoening. Daarbij wil ik de processen eenvoudig houden, zorgen dat ze goed zijn uit te leggen aan de medewerkers. Wat ik zo leuk vind van consultancy is de variatie aan bedrijven waarbij ik over de vloer kom. Het valt me op dat ze, hoe verschillend ook, allemaal worstelen met dezelfde vraagstukken. Al vergt de oplossing vaak wel een andere aanpak. Grote bedrijven werken bijvoorbeeld heel gestructureerd en met duidelijke regels, terwijl kleinere bedrijven meer vrijheid bieden voor individuele beloningsafspraken. Het aantrekken van goede mensen vraagt meer dan alleen een aantrekkelijk salaris. Vooral voor jongeren zijn ontwikkelingsmogelijkheden net zo belangrijk, zingeving, vrijheid en de cultuur van het bedrijf. Hoe geef je dat als werkgever vorm in de arbeidsvoorwaarden?

In het contact met de klant vind ik een prettige, persoonlijke sfeer belangrijk. Ik luister goed, ben nieuwsgierig naar de vraag achter de vraag. Soms weten klanten zelf ook nog niet precies waar ze naar op zoek zijn. Ik verdiep me ook in de cultuur van het bedrijf, hoe men met elkaar omgaat, tegen welke problemen men aanloopt. Mijn advies moet daarbij aansluiten.’

Het team