Ernst-Jan Bergman

Ernst-Jan Bergman (36) is in 2018 voor zichzelf begonnen. Op projectbasis begeleidt hij veranderingen in beoordelingsmethoden en arbeidsvoorwaarden, onder andere bij Jacobs Douwe Egberts en het Openbaar Ministerie. Sinds voorjaar 2019 werkt hij regelmatig samen met Hamstra & Partners.

Veranderingen van kop tot staart

‘Als projectmanager begeleid ik HR-veranderingen van kop tot staart. Van het bedenken en uitwerken van een nieuwe aanpak, tot acceptatie verkrijgen in de organisatie en zorgen voor een goede invoering. Daarbij heb ik geleerd hoe belangrijk het is om allereerst structuur aan te brengen. Een duidelijke rolverdeling geeft houvast tijdens complexe trajecten.

Ik houd van de inhoudelijke, analytische kant van het vak. Maar net zo belangrijk is het contact met mensen, zij moeten erop kunnen vertrouwen dat het goed komt. Dat er tijdens een veranderproces vaak onverwachte dingen op je pad komen, vind ik ook leuk. Het blijft een avontuur.

Sinds 2019 werk ik samen met Hamstra & Partners. We hebben een goede klik. Een klein bureau kan beter maatwerk leveren dan een grote speler, dat spreekt me aan. Versimpeling, dat is voor mij de kern. In arbeidsvoorwaardenland hebben veel specialisten de neiging om het heel ingewikkeld te maken, met een waslijst aan regelingen. Medewerkers verliezen het overzicht door al die extraatjes en uitzonderingen. Als je wilt dat zij de beloning op waarde schatten, dan is een eenvoudig, maar goed pakket beter.’